Alsang i Annebergparken på søndag

Skrevet


Stemmer fra Odsherred

På søndag er der Alsang i Annebergparken. Og traditionen tro deltager koret ”Stemmer fra Odsherred”, som nogle af Granhøjens beboere er en del af.

 

Stemmer fra Odsherred er et kor for psykisk sårbare, som startede i 2012. Formålet med koret er, at deltagerne bruger deres stemmer til at mærke kroppen, have gode stunder og indgå i et musikalsk fællesskab.

En gang om ugen mødes deltagerne til en kor-session, hvor de synger fra hjertet og oplever en særlig fællesskabsfølelse, når synergierne i stemmerne finder sted. Nogle af kordeltagerne skriver sange selv, og det giver en helt særlig stemning og sjæl, når disse sange bliver taget ind på repertoiret og bliver sunget i fællesskab.

 

Ud over fællesskab får man også en følelse af ligeværd ved at deltage i koret, der består af både brugere og medarbejdere indenfor psykiatriområdet.

Koret er et samarbejde mellem Odsherred Socialpsykiatri og Odsherred Musikskole, og koret er dermed også et sted, der bringer Granhøjens beboere sammen med patienter fra psykiatrien. Det giver alle et større netværk og et fællesskab, der strækker sig udover Granhøjens grænser. Koret er et sted, hvor man mødes på tværs af botilbud, stilling og forskelligheder generelt, da det er noget alle, uanset forudsætninger, kan bidrage til. På den måde skaber koret et frirum, hvor der er plads til, at deltagerne kan være, som de er og have det, som de har det lige der.

 

Koret har i den sidste tid arbejdet sig hen imod et særligt mål: Alsang i Annebergparken, som er et årligt tilbagevendende familiearrangement, hvor alle kan komme og synge med på danske sommersange. I år bliver arrangementet ført an af Maud Kofod og Stemmer fra Odsherred med gæster. Det bliver helt sikkert en dag med højt humør og god energi. Koret har øvet og forberedt sig grundigt, og de glæder sig til at give en forrygende koncert til Alsang på søndag d. 11. august i Annebergparken kl. 15 til 17.

 

På Granhøjen har musikken en helt særlig rolle. I musikundervisningen er der bl.a. fokus på at for at kunne udtrykke sig i musikken, skal man kunne forstå teksterne. Det giver nogle gode snakke om teksternes betydninger, som ofte også giver mulighed for at tale om noget, der ellers kan være svært at tale om. Det hele bliver lidt mindre sårbart, fordi man taler om det i relation til musikken, og så er det på en måde udenfor en selv. Du kan læse mere om musikkens mange fordele i denne artikel om musikundervisning på Granhøjen på livetpågranhøjen.dk.