Blogindlæg: Hvordan undgår vi at stigmatisere og klientificere vores beboere (yderligere)?

Skrevet


Hvordan undgår vi hos Granhøjen at bidrage til den fastlåste opfattelse vores beboere ofte kommer med? Og hvordan hjælper og støtter vi beboerne i at arbejde med deres psykiske problematikker uden at give de problematikker hovedrollen? De spørgsmål besvarer Sabine Beck i nedenstående blogindlæg. Sabine er en af Granhøjens sagsbehandlere.

”Min erfaring er, at når beboerne kommer til os, kommer de oftest fra en kommune eller et psykiatrisk hospital, hvor de over lang tid har opbygget den opfattelse af sig selv, at de er et nummer i en sag eller også har de påtaget sig rollen som klient, hvilket nu er hvad de identificerer sig som; en klient, et problem, en sag,” fortæller Sabine Beck, som er sagsbehandler på Granhøjen.

”Det er en udfordring, vi tit står overfor i vores arbejde med vores beboere. Udfordringen ligger i, at de har den opfattelse, at der er nogen andre, der tager ansvar for deres liv. De har været vant til, at der er nogen, der tager beslutninger om deres liv, hvad de skal og hvor de skal bo. Det giver dem et indtryk af, at de ikke har indflydelse på deres eget liv, og de måske ikke har så meget at skulle have sagt. De identificerer sig så meget med den psykiske problematik, de har, at den får lov at overskygge alle de andre egenskaber, værdier og drømme, de har som menneske.”

Læs hele blogindlægget på Granhøjens blog.