Flere medarbejdere kan nu give NADA øreakupunktur 

Skrevet


Kursus i NADA øreakupunktur 

For mange beboere på Granhøjen er NADA øreakupunktur en del af behandlingen, og vi har derfor uddannet 14 medarbejdere mere, som nu kan støtte op om beboernes recoveryproces. 

Et af de sundhedstiltag som længe har været en del af hverdagen på Granhøjen er NADA øreakupunktur. Det bliver ofte et alternativ til pn-medicin, og mange steder er det blevet en del af hverdagsrutinen, fordi det lige giver et tiltrængt pusterum i de ca. 45 minutter, man har nålene i, hvor man skal holde sig i ro. 

NADA er tænkt som støtte i et psyko-socialt recovery-forløb som regel af længere varighed. Det kan også anvendes til lindring her og nu. Det kan forklares sådan, at NADA metoden især har tre virkninger:  

  • Behandler og lindrer symptomer som f.eks ved akut stress, abstinenser, angst eller søvnproblemer. 
  • Fremmer recovery og er derfor et vigtigt supplement til terapi og personlig udvikling 
  • Afbalancerer og styrker kroppen 

Effekter 

Susanne er en af dem fra Grundtvigsvej, som ofte får NADA, og rigtig godt kan lide det: 

  ”Når jeg får NADA, så hjælper det mig til at slappe af. Det er med til at få mig til at tænke mere positive tanker.”

NADA-akupunktur er efterhånden blevet anvendt på Granhøjen i mange år, og det har efterhånden også vundet udbredelse i offentligheden. Der er dermed begyndt at blive oprettet såkaldte NADA-caféer rundt omkring i landet, hvor man kan mødes og få NADA. Filosofien bag NADA er, at metoden kan gives af alle, hvor der er behov for det. Derfor er der mange medarbejdere på Granhøjen, som er blevet uddannet i at give nåle, og der er løbende flere som kommer på kursus for at lære det – på den måde er der altid mulighed for at få akupunktur, hvis behovet opstår.   

Christian er projektmedarbejder og uddannet til at kunne give NADA. Han fortæller, at NADA er virkningsfuldt og brugbart: 

  ”Vi har brugt NADA på Grundtvigsvej i mange år efterhånden. Vi oplever, at beboerne er glade for det og de giver udtryk for, at det hjælper dem meget. Vi behøver næsten ikke at tilbyde NADA mere, for de kommer selv og beder om at få det.” 

På Grundtvigsvej bliver NADA brugt som en del af hverdagen og gerne flere gange om ugen. Her bliver det brugt, når beboerne bliver ramt af angst, eller de ikke kan finde ro i hovedet eller kroppen. 

På Granhøjens botilbud bestræber vi os på, at der altid er en i medarbejdergruppen på hvert botilbud, som kan give NADA. Der er altid mulighed for at få NADA enten på botilbuddet eller på et af de andre botilbud i nærheden.