Generationsskifte på Granhøjen

Skrevet


Generationsskifte på Granhøjen - Grete og Tor Mikkelsen

Generationsskifte på Granhøjen

I år har Granhøjen 35-års jubilæum. Grete Mikkelsen har i de første 35 år været forstander på Granhøjen, som hun og hendes mand Torsten grundlagde i deres eget hjem, og som nu tæller omkring 150 beboere, 15 botilbud og omkring 100 medarbejdere.

Det er en del af vores stærke kultur på Granhøjen, at vi hele tiden tilpasser os verden omkring os. Vi gør det på de store linjer i vores virksomhed, og vi gør det hver dag i vores pædagogiske tilgang. Nu er turen kommet til det generationsskifte, som vi har forberedt gennem længere tid.

Derfor trådte Grete og Torstens søn Tor Mikkelsen ind som Chef for kvalitet og udvikling på Granhøjen fra 1. januar 2020. I en overgangsperiode vil Grete fortsat være administrerende direktør, hvor hun vil fokusere på de helt store linjer, og overlade den daglige ledelse og drift til Tor og den øvrige ledelse.

Tor er vokset op med virksomheden, og bærer kulturen med sig i sit DNA.  Som Tor fortalte en journalist forleden:

”Da jeg var lille, undrede jeg mig over, at der ikke hjemme hos mine kammerater boede nogle andre mennesker, der havde brug for hjælp for en tid. Det var jo helt naturligt hjemme hos mig”.

Tor har tidligere haft forskellige stillinger og ansvarsområder i Granhøjen gennem det meste af sit liv. Tor har senest fungeret som områdeleder, og han har dermed fået stort kendskab til og erfaring med den pædagogiske ledelse og drift. Tors baggrund inkluderer bl.a. en pædagoguddannelse og senest en kandidat i filosofi og pædagogik:

”Jeg har glædet mig utroligt meget til at blive færdig med mine studier, så jeg igen kan komme i gang med at koble mine erfaringer og teori med Granhøjens praksis.”

Ud over at Tor siden har vokset sig til næsten 2 meters højde, er Granhøjen også vokset. Vi er i dag hjemsted for omkring 150 beboere, og vi er mange kommuners betroede samarbejdspartner.

Netop den udvikling betyder, at vi nu har taget et nyt skridt i generationsskiftet. Granhøjen er blevet en stor virksomhed, der kræver langt mere fokus og opmærksomhed, så vi fortsætter vores udvikling, samtidig med at vi holder fast i vores stærke kultur. Virksomheden skal være parat til at imødegå fremtidens krav og udfordringer, så vi fortsat kan være dem, der går foran. Det er langt sjovere og mere udviklende.

Som Chef for kvalitet og udvikling vil Tor arbejde for, at Granhøjens pædagogiske faglighed og kultur fortsat er stærk. God pædagogik, godt samarbejde og resultater er i sidste ende det, vi lever af.