Granhøjen udvider med nyt § 108 botilbud

Skrevet


Granhøjen udvider med nyt § 108 botilbud

 

Der var gang i Nr. Asmindrup i weekenden, da omkring 70 naboer, forretningsforbindelser og fremtidige brugere lagde vejen forbi Elmegården, der holdte åbent hus i anledning af, at de netop er blevet godkendt af Socialtilsynet.

Elmegården ligger i naturskønne omgivelser i Nr. Asmindrup, og botilbuddet er en udvidelse af Tjørneparken, der kun ligger et stenkast derfra. Det er et længerevarende tilbud til unge og voksne mellem 18-70 år med betydelig nedsat fysisk og/eller psykisk funktionsevne og er blevet godkendt af Socialtilsynet til 15 beboere.

”Vi er meget stolte af de nye omgivelser her på Elmegården,” fortæller Birte, der er teamleder på Elmegården.

Indretningen på Elmegården er alt andet end institutionspræget. Værelserne og de fælles opholdsrum er indrettet med forskellige genbrugsmøbler, som er med til at sprede hygge og personlighed i de miljøterapeutiske omgivelser. Bagerst i huset findes en lys udestue, som vender ud mod en flot gammel have med høje træer og hyggelige kroge.

Til åbent hus-arrangementet havde Granhøjens forskellige botilbud bagt et væld af lækre kager. Der var god stemning, og der var mange positive kommentarer til Elmegården fra gæsterne. 

”Selvfølgelig bliver Elmegården først et rigtigt hjem, når beboerne begynder at flytte ind, og det ser også vi meget frem til,” slutter Birte.

Beboerne flytter ind på Elmegården i løbet af foråret.

Du kan se billeder fra Elmegården og åbent hus-arrangementet på Livet på Granhøjen