Pårørendedagen satte gang i snak om sundhed og livsglæde

Skrevet


granhøjen pårørende samarbejde netværksarbejde pårørendedag

Søndag d. 18.marts var kantinen fyldt op på Tjørneparken. Her var mange pårørende samlet til en spændende og hyggelig dag. Pårørendedagen er en årligt tilbagevendende begivenhed, som vi altid ser frem til på Granhøjen. Her indbyder vi de pårørende til at deltage i en dag som starter med morgenmad, inkluderer oplæg om vores hverdag og faglige tilgange til behandling, en lækker frokost og snakke med andre pårørende, og afslutningsvist kommer beboerne med kage og der bliver hygget nogle timer.

Involveringen af pårørende er både noget medarbejdere og beboere ser frem til. På Skovperlen og Søperlen i Sorø er de altid glade, når der kommer pårørende på besøg – enten i Nygårdens gårdbutik dernede, til kaffehygge i et af bostederne eller til et af de lidt mere formelle arrangementer. Noget af det de fremhæver er bl.a. at det er rart og giver en tryghed at sætte ansigt på og få en relation til de andres pårørende, som man har hørt om. Det er også sjovt, når de pårørende kommer og ser de projekter, der er gang i i beskæftigelsen, eller når de tager med på udflugter.

For medarbejderne på Granhøjen handler det også om at møde de pårørende i en anden sammenhæng end til netværkssamtaler, hvor der allerede er en klar ramme for, hvad der skal tales om. De sociale arrangementer bidrager med noget mere og andet til det samarbejde, som afdelingsleder Vinni her forklarer:

>  Når vi er sammen i uforpligtende samvær og hygge, skaber vi en anden relation, hvor jeg er Vinni og fortæller om hvad jeg skal lave til jul, og de fortæller om hvad de skal. Det gør det daglige samarbejde nemmere, fordi så er vi ikke kun sammen om de problemer, der kan være. Når vi har hygget til et socialt arrangement, så har vi skabt en relation, hvor samarbejdet og tonen mellem os bliver lettere.”.

 

Læs beretningen og se billeder fra dagen på Livet på Granhøjens side.