Meningsfuld dokumentation
Det er altså her, vi påbegynder samarbejdet med nye beboere og kommuner. Med en pædagogisk handleplan, hvor vi indgår aftaler om, hvordan vi vil arbejde med handleplansmålene sammen med den enkelte beboer. Alle nye beboere på Granhøjen bliver efter indflytning tildelt en fast kontaktperson, der sammen med det socialfaglige personale og interne sagsbehandlere udformer en pædagogisk handleplan med udgangspunkt i handleplansmålene.
I vores statusrapporter har vi indarbejdet progression med scoring på funktionsniveau ift. de fastsatte indsatsmål, og det er et vigtigt arbejdsredskab for os som udførerled for at kunne planlægge det videre behandlingsforløb og til samarbejdet med handleforpligtigede kommune.
Hver tredje måned gennemgår og tilpasser vi beboernes Mine måls planer, så vi løbende arbejder med de handleplansmål, som er aktuel i en nuværende kontekst. Beboerens Mine måls planer bliver bl.a. inddraget i de ugentlige samtaler mellem beboer og kontaktperson, da de både indeholder de aftalte handleplansmål og aftaler omkring samarbejdet om handleplansmålene i hverdagen.
Formål med handleplanen
- At sikre en helhedsorienteret indsats omkring beboerens indsatsmål, i samarbejde med beboeren.
- Den skal anvendes som et redskab, som samler indsatsen for den enkelte beboer.
- At planlægge og igangsætte indsatser ud fra indsatsmålene, i samarbejde med den enkelte beboer.
Krav til handleplanen
- Den pædagogiske handleplan skal være udfyldt, underskrevet og sendt til beboerens kommune senest 1 måned efter indflytning.
- Den pædagogiske handleplan revideres ved ændringer af mål og indsatser, minimum en gang årligt.
Helhedsorienteret behandling
På Granhøjen arbejder vi med helhedsorienterede behandlingsforløb. Det betyder, at et ophold altid vil indeholde bolig, beskæftigelse og behandling. Granhøjen har mange års erfaring med at koordinere indsatsen omkring den enkelte beboer ved at skræddersy tilbud, som altid tager udgangspunkt i den enkeltes funktionsniveau og med fokus på recovery.
Når vi taler om specialpsykiatrisk behandling henviser det til, at både bolig, beskæftigelse og den sundhedsrettede behandling har en samlet behandlende effekt. De enkelte indsatser kan ikke stå alene, hvis det skal gavne det enkelte menneske.
Derfor samarbejder Granhøjen med forskellige aktører inden for sundheds- og beskæftigelsesområdet for at skabe de bedste udviklingsmuligheder for beboeren. I samarbejdet mellem behandling, botilbud og beskæftigelse bliver det muligt at sætte ind med rettidig og relevant støtte i forhold til den individuelt udarbejdede plan.