Helhedsorienteret og individuelt tilpasset
Hos Løvdalen såvel som i Granhøjen tror vi på, at alle mennesker trives bedst i sociale, forpligtende fællesskaber, hvor den enkelte bliver anerkendt som ligeværdige og oplever at gøre en forskel. Det er udgangspunktet for vores beskæftigelsesindsats, og det har rod i den systemiske og den narrative tilgang ligesom de andre indsatser i koncernen Gran Recovery and Health, som Løvdalen er en del af. Beskæftigelsen arbejder ud fra en helhedsorienteret tilgang, den bliver tilrettelagt individuelt og tages løbende op til eftersyn.
Vi mener, at en veludført beskæftigelsesindsats står for så meget som halvdelen af en god, helhedsorienteret behandling, når det kommer til voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller sociale problematikker. Det er ikke en lille ting at påstå, men det er en indsigt, vi har oparbejdet gennem 30 år. Læs mere om det her.
Løvdalen har mere end 15 beskæftigelsestilbud inden for fire overordnede rammer
Beskyttet beskæftigelse
SEL § 103
Her har borgeren mulighed for beskæftigelse inden for café, køkken, landbrug, håndværk eller kreative værksteder. Derudover er det også muligt at være beskæftiget inden for hotel og butik i en af vores socialt ansvarlige virksomheder.
Aktivitets- og samværstilbud
SEL § 104
Her tilrettelægger vi tilbud til den enkelte inden for blandt andet musikundervisning, sanseintegration, kost og motion, kreative værksteder, kunst og hobby.
Aktivering
LAB § 91
Her kan man få opkvalificering og vejledning for at kunne afdække eller udvikle faglige, sociale eller sproglige kompetencer, så det er nemmere at få job eller begynde på en uddannelse.
Samarbejde med botilbud under SEL §§ 107 og 108
Løvdalen har blandt andet et tæt samarbejde omkring beskæftigelse til beboerne indskrevet i Granhøjens regi. Derudover beskæftiger Løvdalen også borgere tilknyttet andre botilbud, eller borgere som bor i selvstændig bolig. Læs mere om Løvdalens samarbejde med botilbud på deres egen hjemmeside.
Løvdalens egen interne uddannelse i fire trin
Som en måde at understøtte og strukturere beskæftigelsesindsatsen og dens målsætninger har vi i Løvdalen udviklet vores egen interne uddannelse i fire trin, som vi kalder Medhjælperuddannelsen. Hvert trin stiller øgede krav til borgerens faglige og psykosociale kompetencer.
Det er muligt at tage en medhjælperuddannelse inden for beskæftigelsesområderne:
LANDBRUG – BUTIK – HOTEL – KONTOR – KØKKEN – RENGØRING
– GARTNER – VVS – TØMRER – SMED – MURER – MALER – ELEKTRIKER
Medhjælperuddannelsen er delt op i fire trin, som hver stiller øgede krav til borgerens faglige og psykosociale kompetencer. Målet er, at borgeren får udviklet sine kompetencer inden for det pågældende fag samt bliver stærkere psykosocialt.
Læs mere om Medhjælperuddannelsen og dens fire trin på Løvdalens egen hjemmside.
Bæredygtighed i beskæftigelsen
Den forståelse af bæredygtighed, som vi abonnerer på i Granhøjen og Løvdalen, kommer fra koncernen Gran Recovery and Health, som vi begge er en del af.
Her snakker vi om bæredygtighed på to måder – både helt konkret omkring miljø- og klimahensyn, som vi har en lang række initiativer inden for og også er certificerede i, og mere abstrakt ment på den måde, at beskæftigelsen skal være menneskeligt og socialt bæredygtig.