Nu kan du se tredje webinar i rækken om borderline

I dette tredje webinar om borderline præsenterer vi overlæge ved Skovhus Privathospital Linh Duong og hører hende folde WHO’s nyeste version af diagnosemanualen ICD11 ud med fokus på diagnosticeringen af personlighedsforstyrrelserne – herunder borderline-diagnosen.

I det meste af verden bruger vi WHO’s diagnosemanual ICD til at diagnosticere både somatiske og psykiske lidelser. Men vi bliver hele tiden klogere, og derfor skal manualen af og til opdateres.

Den nyeste version trådte i kraft i januar 2022, og det betød ændringer i diagnosticeringen af personlighedsforstyrrelserne – herunder borderline-diagnosen, som vi allerede har afholdt to webinarer omkring – et om udfordringerne ved bordeline, og et om hvad der virker i behandlingen af borderline. (Bemærk: Det er ikke nødvendigt at have set de to første webinarer for at kunne få noget ud af det tredje, men hvis du har lyst kan du se optagelser af alle vores tidligere webinarer her.)

Vi holder os naturligvis ajour med opdateringer i manualen på Granhøjen Specialpsykiatrisk Behandling. Derfor afholdte vi dette webinar i samarbejde med Skovhus Privathospital, hvor psykiater og overlæge Linh Duong holdt oplæg.

I oplægget får du blandt andet svar på:

  • Hvordan adskiller ICD11 sig fra ICD10?
    Vi er blevet både videnskabeligt og medicinsk klogere og dygtigere siden sidste version af diagnosemanualen – hvordan kommer det til udtryk i denne 11. version?
  • Hvad betyder det for borderline-diagnosen?
    Der er ændringer i formuleringerne og kriterierne til alle personlighedsforstyrrelserne. Det vil vi kort vende, men vi fokuserer særligt på de emotionelle personlighedsforstyrrelser, herunder altså borderline, som er fokus for vores webinarrække.
  • Dine egne spørgsmål
    Webinaret er live, og det vil være muligt at stille spørgsmål direkte til Linh Duong om borderline, de andre personlighedsforstyrrelser og deres nye formuleringer i ICD11.